Víťazi Novinárskej ceny 2004 vzídu z nominovaných príspevkov.

19.01.2005 Celý región

Zasadnutia porôt vyústili do užšieho výberu príspevkov v jednotlivých kategóriách súťaže. Z celkového počtu prihlásených 479 príspevkov boli nominované v kaž...
Zasadnutia porôt vyústili do užšieho výberu príspevkov v jednotlivých kategóriách súťaže. Z celkového počtu prihlásených 479 príspevkov boli nominované v každej kategórii už len vybraté príspevky, ktoré poroty označili za najlepšie. Z týchto vzídu jednotliví víťazi prvého ročníka celoslovenskej novinárskej súťaže Novinárska cena 2004. Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 20.1.2005.

Členmi odborných porôt, ktoré sa pri rozhodovaní o nomináciách zišli v dňoch 17. a 18. januára 2005, boli významní predstavitelia spoločenského a kultúrneho života, ako aj predstavitelia slovenskej a českej novinárskej obce. Poroty hodnotili súťažné príspevky na základe novinárskych kritérií, ako aj z hľadiska spoločenského významu príspevkov s ohľadom na miesto a čas ich vzniku. Všetky poroty ocenili veľký záujem slovenských novinárov o súťaž ako aj vysokú kvalitu mnohých prihlásených príspevkov.

V jednotlivých kategóriách sú nominované nasledujúce príspevky:

- za najlepšiu reportáž: porota sa rozhodla udeliť iba hlavnú cenu v kategórii elektronických médií

- za najlepší komentár:
Tomáš Czwitkovics, www.mediaportal.sk
Konštantín Čikovský, TREND
Marián Leško, SME

- za najlepší rozhovor:
Kristián Slovák, Pavol Suďa , týždenník Trend
Nora Slišková , denník Pravda
Tina Čorná, týždenník TV Oko
Tomáš Bella, denník SME
Zlatica Puškárová , TV Markíza
Roman Bomboš, Slovenský rozhlas
Beáta Oravcová, TA3
Pavel Gabriš, Slovenský rozhlas

- za najlepší regionálne publikovaný príspevok:
Renáta Némethová, Košický Korzár
Oľga Prekopová, Pohronie
Dana Reindlová, Dodo Pavelka, Miro Majer, TV Handlová
Jozefína Mikovínyová, Rádio Regina BB

- za najlepšiu novinársku fotografiu:
Peter Frolo, Nový čas
Jozef Barinka, Plus 7 dní
Jozef Ondzík, Podvihorlatské noviny

- za najlepší kreslený vtip, komiks a karikatúra:
Jozef Danglár Gertli, Domino Fórum
František Kudláč, Mosty
Martin Šútovec, SME
Fedor Vico, Národná obroda

Súťaž Novinárska cena 2004 vyhlásila tento rok po prvýkrát Nadácia otvorenej spoločnosti - Open Society Foundation s hlavným partnerom súťaže - ČSOB. mediálnym partnerom agentúrou PRime time a ďalšími partnermi - Svetovou bankou (World Bank), Slovenským syndikátom novinárov a Odborom boja proti korupcii Úradu vlády Slovenskej republiky, ktorý podporuje súťaž v rámci projektov zvyšujúcich citlivosť spoločnosti voči korupčnému správaniu.

Ambíciou vyhlasovateľa je vytvoriť tradičné fórum na ocenenie a podporu hodnotnej novinárskej práce a prispieť tak k rozvoju profesionálnej žurnalistiky na Slovensku. Súťaž je určená pre široké spektrum médií - printové, elektronické, celoslovenské i regionálne. Príspevky do súťaže mohli zasielať samotní autori, zástupcovia redakcií a vydavateľstiev, ale aj jednotlivci – čitatelia, poslucháči alebo diváci. Hodnotili sa príspevky publikované alebo odvysielané v období od 1. októbra 2003 do 30. septembra 2004.
 

Vyberte región